Οι απευθείας αναθέσεις του δήμου Κατερίνης, οι ΙΚΕ και οι ιδιοκτήτες τους- Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σάββας Χιονίδης, βουλευτής Πιερίας ΝΔ & επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού “Πολίτες σε Δράση”

Πολιτική

Τα 2,5 εκατ. ευρώ αγγίζουν οι απευθείας αναθέσεις σύμφωνα με τον βουλευτή Πιερίας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πολίτες σε Δράση” Σάββα Χιονίδη, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι Δημοτικές Επιχειρήσεις και οι Οργανισμοί. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την συμπλήρωση ενός χρόνου από τις εκλογές, ο κ. Χιονίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα όσα έγιναν από τη νέα δημοτική αρχή τη χρονιά που κύλησε. Από τα 2,5 εκατ. όπως είπε μόνο 100.150 ευρώ αφορούσαν έκτακτες ανάγκες για τον covid19 ενώ έκανε λόγο για ΙΚΕ (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία) που βρίσκονται , στο 1ο χλμ Π.ΕΟ. και ανήκει σε Τούρκους. “Μας έκανε εντύπωση ότι υπάρχουν δυο εταιρείες με έδρα το 1ο χιλιόμετρο της παλιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης – Θεσσαλονίκης οι οποίες έχουν τουρκικά ονόματα ως ιδιοκτήτες. Δεν ξέρω τι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Είναι μουσουλμάνοι της Θράκης; Είναι Τούρκοι εισαγωγείς; ” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χιονίδης. Η παράταξη “Πολίτες σε Δράση” κοινοποίησε χθες λίστα με απευθείας αναθέσεις και τα στοιχεία κάποιων από τις ΙΚΕ. Όπως υπογράμμισε δεν είναι αντίθετος στις απευθείας αναθέσεις όταν αυτές πρέπει να γίνουν. “Πρόκειται για νόμιμες διαδικασίες, Αυτοί λέγανε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πότε απευθείας αναθέσεις” τόνισε ο κ. Χιονίδης.

Πιο αναλυτικά κ. Χιονίδης αναφέρθηκε στις εταιρείες ΙΚΕ οι οποίες ενώ δεν είχαν κάποια εμπειρία, ξαφνικά βρέθηκαν να παίρνουν αναθέσεις από το δήμο. “Η πρώτη έγινε 16 Αυγούστους 2019 και πήρε την πρώτη ανάθεση και θα θυμάστε όλοι από κάτω είχαν ξεχαστεί κάποια στοιχεία από ανθρώπους του δήμου. Τα στοιχεία είναι δημόσια από τη Διαύγεια”, υπογράμμισε.